Vakantiehuis Elba

Een vakantiehuis in Elba is een erg leuke accommodatie voor als u met meerdere vrienden of familie op vakantie bent. Bij Elba Vakantie heeft u keuze uit diverse vakantiehuizen.

Neem nu contact met ons op

stanna hotel 1Vakantiehuis Elba

In Elba heeft u bij ons keus uit verschillende vakantiehuizen. Residenza Belvedere in Portoferraio bijvoorbeeld. Dit is een elegante residentie die is ontstaan uit de restauratie van een antiek huis. Het wordt door de familie zelf beheerd. Het ligt op een heuvel bij Portoferraio, vlakbij zee en tussen de mediterrane vegetatie. Op slechts 200 meter afstand vindt u mooie witte stranden. Alle kamers hebben uitzicht op zee en zijn recentelijk nog gerenoveerd. Buiten beschikt u over een ruim privéterras met verbinding naar de grote gezamenlijke tuin. Dit mooie vakantiehuis in Elba biedt u verder nog een prachtige zonneweide met ligbedden, parasollen en een zwembad.

De omgeving van Elba

Op het eiland vindt u verschillende pittoreske dorpjes:

  • Marciana
  • Capoliveri
  • Porto Azzurro
  • Cavo
  • Rio Marino

Hiernaast staat Elba bekend om haar rustige natuur, indrukwekkende bergen en de mooie kustlijn. Deze kustlijn bestaat uit zowel rotsformaties als zandstranden. In het binnenland vindt u veel natuurgebieden en schitterende landschappen. Rondom het eiland kunt u diverse watersporten beoefenen, zoals, zeilen, duiken en windsurfen. Het eiland wordt vaak bezocht via het water en dit is dan ook terug te zien aan de vele jachthavens.

elba golf smallBezienswaardigheden in Elba

Elba is een eiland van natuurlijke schoonheid. Daarnaast vindt u er ook kunst en geschiedenis. Dat kan ook een reden zijn om van het eiland te genieten buiten het seizoen. Elba heeft een duizend jaren oude geschiedenis: van de antieke beschaving van de Middellandse zee tot Napoleon. Om de zomerse passiviteit te onderbreken of om op een andere manier één van de weinige dagen van onzeker weer door te brengen zijn musea een goede optie.

Kaap Sant’Andrea

Kaap Sant’Andrea is een klein eiland op het eiland Elba zelf. Het is een prachtig plaatje: een smalle en kronkelige straat die naar de zee toe daalt en weinig huizen die volledig ondergedompeld zijn in een ongerepte natuur. Aan het eind van de straat vindt u een strand met het fijnste zand en aan de daarnaast palende steiger vindt u de roeiboten van de visser. Het is bijna sprookjesachtig. Het water is zo helder dat u de bodem van de zee kan zien, zelfs op de diepste punten. Aan de zijkanten van deze prachtige stranden is een pand dat u leidt naar de unieke rotsen.

Vakantie in Elba

Elke periode is ideaal voor een vakantiehuis in Elba. In de zomer komt u er voor de zon en de zee en in de lente voor het bloeien van de prachtige bloemen. In de herfst kunt u er kastanjes en eekhoorntjesbrood oprapen en is de wijnoogst perfect. Kortom: vanaf de paasvakantie tot eind oktober kunt u genieten van een heerlijke vakantie in Elba. Bekijk nu onze prachtige vakantiehuizen en boek uw vakantie naar Elba!